Имен ден празнуват Светла, Светлозара, Светлозар На 20 март православната църква почита

...
Имен ден празнуват Светла, Светлозара, Светлозар На 20 март православната църква почита
Коментари Харесай

На 20 март имен ден празнуват Светла, Светлозара, Светлозар

Имен ден празнуват Светла, Светлозара, Светлозар

 

На 20 март православната черква уважава паметта на Св. мъченица Фотина.

Св. Фотина е същата онази самарянка, която съгласно Евангелието говорила с Христа при Иакововия извор. По това време самаряните живеели на север от Иудея в палестинската линия от Средиземно море до река Йордан. Самаряните не са израилтяни, а примес сред асирийски преселници и завареното от тях немногочислено израилско население. Те признавали единствено Моисеевото петокнижие, без останалата част от Стария Завет. Но защото асирийците били идолопоклонници, то и самаряните прекалено много извращавали вярата. Затова била и огромна враждата им с иудеите, които се стараели ревниво да пазят чистотата на своята религия.

Имен ден честват  Светла, Светлозара, Светлозар

 

Светла

• Светла е славянско име, което значи светла.

 

Значение на буквите в името

Сжелание за мощна позиция и финансова сигурност, здрав разсъдък, нервност, податливост към командване, от време на време колебливост.

Влекота в връзката, опция за бързо определяне на контакт, действително разбиране на действителността, единение с природата, креативна персона.

Ежелание за себеизразяване, нужда за съвместен продан на хрумвания, наклонност да посредничи в конфликтни обстановки, просветление, интуитивно схващане на тайните на света, от време на време – прекомерна словоохотливост.

Ттворческа персона, сензитивен темперамент, вътрешен глас, блян към непрестанно търсене на истината, признакът на кръста припомня за преходността на живота и по тази причина не отсрочват нещата, които могат да се свършат в този момент.

Лрафинирано схващане за хубост, изключителни художествени и артистични качества, предпочитание да се споделят знанията и възприятията с колегата, предизвестие за недопустимостта на бързо прахосан живот и нужда да се откри същинската цел в живота.

Асимвол на началото, силата и желанието да започнеш нещо и да го осъществиш, предпочитание за нравствен и физически комфорт.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР